Капитанът на Рома Франческо Тоти се включи в дебата около съдийските грешки и подпомагането на Интер в последните мачове на „нерадзурите” като заяви, че склонността на реферите да бъркат в полза на шампионите е на подсъзнателно ниво.

Повод за изказването на „Принца на Рим” са серията от грешни отсъждания в полза на тима на Роберто Манчини, като кулминацията бе и зачитането на попадението на Интер срещу Катания, което бе от положение на засада.

Мъжете в черно твърдят, че тези пропуски са абсолютно случайни и неволни, но Тоти сподели, че те са резултат на подсъзнателното подкрепяне на големите отбори.

„Според мен има известна доза неосъзнато подкрепяне на грандовете. Всеки го е страх в момента да се изкаже открито срещу Интер, но ако всички съберат нужния кураж да го направят, мисля, че това би помогнало”, каза играчът на Рома.

„Не смятам, че „нерадзурите” като клуб имат пръст в цялата история. Играчите в този отбор за много добри и печелят на терена, дори и с малко помощ”, добави той.

„Мисля, че този феномен винаги ще се повтаря при съдиите. Преди се случваше с Ювентус, сега пък с Интер. Все пак не мисля, че „нерадзурите” са направили това, което от „старата госпожа” бяха правили с телефонните обаждания”, коментира Тоти.

„Реферите могат да допускат грешки – не е лесно да водиш един мач в продължение на 90 минути без да сбъркаш. Когато обаче тези грешки се повтарят в полза на един и същи тим, хората започват да се замислят. Не искам да казвам разбира се, че срещите са нарочно опорочени. Но не е приятно да тренираш цяла седмица и да знаеш, че Интер все пак ще спечели, ако не заради добра игра, то защото ще получи едно рамо от съдиите”, завърши „Принца на Рим”.