Франческо Тоти е много близо до това да постигне споразумение с ръководството на Рома относно продължаването на неговия договор. Преговорите са в напреднала фаза и остава да бъдат уточнение някои последни детайли около контракта, твърди вестник, „Gazzetta dello Sport“.

Принцът на Рим е приел предложените му условия и ще продължи договора си с „вълците“ до лятото на 2016 година.

Настоящият договор на Тоти с Рома изтича през лятото на следващата година.

Според информацията решаващата среща в преговорния процес между генералния директор на Рома Мауро Балдисони и представителя на Тоти – Адолфо Леонарди се е състояла в четвъртък, на която двете страни са постигнали споразумение.

Тоти, който след няколко дни ще навърши 37 години е приел сериозно намаляване на неговото възнаграждение. В момента футболната икона на Рим получава 4,5 милиона евро, а при новите условия той ще взима 3,2 милиона.

Франческо Тоти ще сложи своя подпис върху новия си договор с Рома по-късно през този месец, когато в италианската столица пристигне президентът на клуба Джеймс Палота.

Двете страни са се разбрали и за поста, който Тоти ще заеме, след като сложи края на своята футболна кариера. Принцът на Рим ще подпише петгодишен договор, като посланик на клуба и ще получава по 600 хиляди евро на година.