Капитанът на Рома Франческо Тоти реагира гневно на критиките от страна на иначе лоялните фенове на тима, и дори заплаши да напусне клуба, ако обидите по страна на футболистите не спрат.

35-годишният символ на клуба е обичан повече от привържениците дори от отбора изобщо, и въпреки това попадна под обстрела на техните нападки, след като пропусна дузпа в дербито с Ювентус, и това коства победата за Рома.

Тоти обяви пред медиите, че е бил обиждан от привърженици на тима край дома си в Рим.

Запитан по време на коледното парти на тима, дали някога си е мислил да напуска Рома, Тоти отговори афектиран от случката: „Да, особено в последно време. И ако тези неща продължат, ще продължа да си мисля. Ако аз съм проблема на Рома, както чувам, ще се замисля. Не говоря за клуба, треньора, или съотборниците ми. Не е въпросът, че аз не знам как се чувстват феновете, просто не ми харесват някои неща, които чувам от тях.“

Въпреки любовта на по-голяма част от феновете, има една фракция, която смята, че присъствието на Тоти в Рома засенчва всички останали, и е прекалено важен за отбора.

За първи път в дългата си кариера Франческо Тоти се разправя с феновете на Рома, и затова цялата ситуация е шокираща за него.