Алесандро Неста и Франческо Тоти обмислят завръщането си в националния отбор на Италия, но само ако Марчело Липи стане селекционер на "скуадра адзура", съобщават медиите на Апенините.

Според италианския всекидневник "Кориере дело спорт" двамата световни шампиони от 2006 г. в Германия флиртуват с италианската футболна федерация и искат да се завърнат в националния тим, ако Марчело Липи замени Роберто Донадони като селекционер.

31-годишният Тоти и с една година по-възрастният Неста са определяни като едни от любимците на бившия италиански наставник. Самият той вероятно вече ги е убедил с поглед към Мондиал-2010 още веднъж да играят за националния отбор.

Франческо Тоти се оттегли от "скуадра адзура" веднага след спечелването на световната титла на Мондиал-2006, когато и селекционерът Липи също напусна тима. Алесандро Неста пък игра още един мач в европейските квалификации през есента на 2006 г. срещу Грузия, преди да се оттегли.

Новината за завръщането в националния отбор на Тоти и Неста би трябвало сериозно да притесни селекционера на българския тим Пламен Марков, тъй като Италия е сред основните съперници на родните трикольори в квалификациите за Световното първенство през 2010 г. в ЮАР. Останалите съперници на България в групата са Ейре с треньор Джовани Трапатони, Кипър, Грузия и Черна Гора.