Капитанът на Рома Франческо Тоти за пореден път изказа благодарностите си към ръководството на клуба в лицето на фамилия Сенси, която му предложи нов петгодишен договор. Полагането на подпис под контракта ще означава, че Принцът на Рим ще остане на „Олимпико” докато стане на 37 години. В предложението на Сенси е предвидено и намаление на заплатата на полузащитника с 15%.

Франческо Тоти получи награда от кмета на Рим, която отбеляза неговите 178 гола с екипа на „вълците” в Серия А. „За мен днес е особен ден. Да получа награда от кмета ме прави много щастлив. Бих искал още веднъж да благодаря на Росела Сенси, която още вярва в мен и поднови договора ми,” каза той.

„Сега имам шанс да счупя още рекорди. И през следващите пет години ще съм тук. Искам да благодаря на всички – на града, на кмета, на феновете и на всички хора тук,” добави Тоти. „Това е най-голямата награда, която съм получавал. Винаги ще помня този ден.”

Капитанът на Рома обаче още не е сложил подписа си под новия договор. „Само това остана да се направи, но неизбежно е да се случи,” добави той.

Относно първия официален мач за тима – в Лига Европа срещу Гент – Тоти сподели очакванията си: „Надяваме се да направим един добър двубой, ще се опитаме да приключим тези квалификации възможно най-добре и най-бързо, макар че няма да е лесно. Ще излезем срещу белгийския отбор с правилно отношение и желание да се справим по-добре от миналата година.”