Италианският Торино сериозно укрепва редиците за новия сезон в Серия А. Днес клубът представи две нови попълнения, и двете играещи на една и съща позиция – атакуващ полузащитник. 24-годишният хърватин Никола Влашич идва под наем за една година от английския Уест Хям.

26-годишният руснак Алексей Миранчук пристига от Аталанта (Бергамо), също под наем, но с опция за закупуване и постоянен трансфер при определени постижения на играча. 

Влашич е юноша на Хайдук (Сплит), а там вкарва и първия си гол в Европа - на 16 години, 9 месеца и 2 дни - най-младият голмайстор за всички времена за клуба в европейските турнири. В кариерата си е играл и за ЦСКА (Москва), беше на терена и когато Лудогорец ги помете с 5:1 в Разград. Известен е и с това, че е брат на лекоатлетката Бланка Влашич, два пъти световна шампионка в скока на височина. Влашич пристигна в Уест Хям от ЦСКА (Москва) през 2021-а година и записа 31 мача в Англия, но се разписа само един път при успеха с 4:1 над Уотфорд миналия декември.

Миранчук е роден през 1997-а година в Славянск на Кубани, но от малък е издърпан в школата на Спартак (Москва). След това Локомотив успява да го вземе от Спартак и там прави дебюта си във Висшата лига на Русия на 17-годишна възраст. Миранчук дойде в Аталанта през 2020-а година и в статистиката му пише 56 мача и 9 гола във всички турнири. През миналия сезон Торино завърши на 10-о място в Серия А, но собствениците от UT Communication искат да атакуват квотите за европейските турнири през новия сезон.