Отборът на Торино се наложи с 5:1 при гостуването си на Удинезе от 36-я кръг на Серия А.

Гостите превъзхождаха значително своя опонент, а с успеха прекъснаха серията от два поредни мача без победа. В предходните два кръга Торино претърпя поражения от Рома и Сасуоло. Същевременно загубата е втора поредна за Удинезе. В предходния кръг момчетата на Луиджи де Канио не можаха да се противопоставят успешно на Интер и записаха 1:3.

Торино поведе след 12 минути игра. Силва центрира от корнер отдясно на вратата на Удинезе, а Понтус Янсон насочи с глава топката в мрежата на домакините за 1:0.

В последната минута на редовното време на първата част, след настъпило разбъркване в наказателното поле, топката бе изнесена напред. Тя попадна в Африе Акуа, който тръгна заплашително и се разписа за 2:0.

След почивката Удинезе върна едно попадение. Това се случи в 47-ата минута. Бруно Фернандес центрира по великолепен начин към Фелипе, който с глава направи 1:2.

Радостта на домакините от намаляването на пасива обаче, не трая дълго. Акуа подаде към Мартинес, който направи невероятен рейд отдясно и вкара за 3:1 в полза на Торино в 50-ата минута.

Шест минути след това гостите стигнаха до нов гол. Андреа Белоти се отчете със самостоятелен пробив, който завърши и с гол за 4:1.

Белоти отбеляза и още едно попадение в 71-ата минута, което обаче не бе зачетено поради засада.

В 83-ата минута Мартинес оформи крайното 5:1 за Торино.

Така със спечелените три точки Торино е 10-и с 45 точки. Удинезе е 16-и с 38.