Нападателят на Италия Лука Тони изрази надеждата си, че не всичко е загубено за неговия отбор и „адзурите” ще успеят да преминат груповата фаза на Европейските финали, въпреки загубата с 0:3 от Холандия в понеделник.

Играчите на Роберто Донадони трябва задължително да победят Румъния в петък, за да запазят шансовете си за преминаване към директните елиминации.

Звездата на Байерн Мюнхен съвсем не приличаше на себе си срещу „лалетата”, но заяви, че той и неговите съотборници не бива да губят кураж и да се обезверяват.

„Все още се чувстваме като световни шампиони и ако в момента ни се предостави възможност да изиграем мача с Холандия наново, със сигурност няма да завърши 3:0 за „оранжевите”, каза Тони.

„Най-важното сега е да победим Румъния, ако ще и с гол на Буфон. Допуснахме доста грешки срещу Холандия, но през втората част на срещата се потрудихме здраво и показахме добра игра. Създадохме доста положения, но за съжаление не успяхме да ги реализираме. Загубихме битката, но не и войната. Имаме две срещи на разположение, в които да оправим нещата”, завърши Лука Тони.