Лука Тони има голямо желание да се завърне в игра за националния отбор на Италия, но заяви, че не може да изпълнява ролята на спасител за отбора, в момент, в който „скуадра адзура” се подготвя за квалификацията за Евро 2008 срещу Грузия.

„Много ми беше тъжно, че изпуснах срещата с Франция, особено след загубата от „петлите” в Париж. От друга страна, физическите проблеми, които имах вече са зад мен и се намирам в страхотна форма”, заяви футболистът пред UEFA.com, който беше извън терените заради контузия.

„Не се чувствам като спасителя на Италия. Наясно съм с отговорностите, които имам, и от това, което се очаква от мен. Вкарал съм много голове за Байерн Мюнхен, защото там всички от отбора ме подкрепят, надявам се, че и в националния отбор ще е така. Не вярвах, че Шотландия ще победи Франция, това направи ситуацията в групата още по-сложна за нас”, продължи той.

„Няма да подкрепям Украйна срещу Шотландия, тъй като трябва да се концентрираме, върху нашия си мач. Ако успеем да вземем и трите ни оставащи срещи ще успеем да се класираме, така че няма смисъл да гледаме какво правят другите. Трябва да започнем като победим Грузия", завърши Тони.