Крилото на Кротоне Александър Тонев прогнозира, че през новия сезон неговият тим, който през миналия сезон направи абсолютен дебют в Серия А, отново има за цел да оцелее в италианския елит. Бившият играч на ЦСКА разкри, че това е основният приоритет за сезон 2017/2018.

Тонев се разписа два пъти при победа на Кротоне в контрола

През отминалата кампания „питагорците” съумяха да останат при майсторите в калчото с изумителен финален спринт. Скромният тим се съживи за финалните си 9 мача от сезона, като загуби само един тях, записа 2 ремита и общо 6 победи, включително и жизнено важното 3:1 над Лацио в последния кръг. Тогава основният им съперник Емполи допусна изненадващо поражение 1:2 срещу Палермо и спомогна за чудото.

Кротоне почна преговори за Чочев, Палермо с важно условие

Кротоне работи усилено по селекцията си, за да вдигне нивото и да бъде по-спокоен за бъдещето си. „В момента всички сме малко уморени, но е нормално, защото се готвим вече от 2 седмици. През следващата продължаваме с приготовленията за новия сезон”, коментира Тонев.

 „Това е целта ни: работим сега, за да бъдем готови, когато сезонът започне. Отборът е добър. Имаме десет нови играчи, но всички се чувстваме като семейство. Ще се постараем да дадем най-доброто, за да останем в Серия А отново”, добави той.