Междинният пети кръг в Серия А донесе сериозна изненада, след като шампионът Ювентус не успя да победи новака Фрозиноне, завършвайки 1:1 в Торино.

След успеха над Манчестър Сити в Шампионската лига и първият успех в Серия А /2:0 срещу Дженоа/, задачата пред Юве изглеждаше лесна, след като на "Ювентус Стейдиъм" гостуваше отбор с четири загуби от четири мача.

Очакванията обаче изобщо не се оправдаха, а гол в добавеното време на мача донесе точката за Фрозиноне.

За гостите българският национал Александър Тонев започна на резервната скамейка, но се появи в игра в 71-ата минута и помогна за спечелването на първата точка за тима в Серия А.

Симона Дзадза и Пол Погба пропуснаха добри възможности за Юве през първото полувреме, но само 5 минути след подновяването на играта "бианконерите" откриха резултата. Хуан Куадрадо подаде към Дзадза, който реализира с добър изстрел извън наказателното поле.

Домакините обаче не успяха да подпечатат успеха си с втори гол и така в крайна сметка бяха наказани в последния момент. Във втората минута на добавеното време Леонардо Бланхард се възползва от центриране на Данило Содимо и с глава вкара във вратата на Нето за крайното 1:1.

Така Ювентус загуби нови ценни точки, докато лидерът Интер постигна пета победа от пет мача. Това също не се случи лесно, но голът на Фелипе Мело в 56-ата минута се оказа достатъчен за успеха.

Подобно на Ювентус, Рома също продължи слабото си представяне от началото на сезона след загуба с 1:2 като гост на Сампдория. Едер откри за Самп в 50-ата минута, Мохамед Салах изравни в 69-ата минута, но автогол на Манолас 5 минути преди края оформи крайното 2:1.

Голове на Куба Блашчиковски и Никола Калинич бяха достатъчни за победата на Фиорентина с 2:0 над Болоня, с което "виолетовите" останаха най-близкият преследват на лидера Интер.

"Нерадзурите" са с пълен актив от 15 точки, следвани от Фиорентина с 12. Юве е едва на 13-а позиция с 10 точки пасив спрямо Интер, а Рома е на девето място с 8 точки.

В останалите мачове от Серия А, играни в сряда вечер:

Карпи - Наполи 0:0

Киево - Торино 1:0

Лацио - Дженоа 2:0

Палермо - Сасуоло 0:1 (Ивайло Чочев остана на резервната скамейка на Палермо)