Президентът на Интер Ерик Тохир е дал „зелена светлина“ на ръководството да води преговори по привличането на Яя Туре от Стеван Йоветич от Манчестър Сити.

Босът на „нерадзурите“ вчера кацна в Милано, а този следобед проведе среща с треньора Роберто Манчини. На събранието са присъствали още директорите Марко Фасоне и Майкъл Болингброук. Именно пред тях Тохир се е съгласил да се вложат ресурси в исканото от Манчини дуо.

Преди време агентът на Туре индикира, че на 90 процента през лятото клиентът му ще напусне Сити, а въпреки спекулациите относно Челси, изглежда Интер е неговият приоритет. Проблемът произтича от това, че Интер не възнамерява да плаща трансферна сума за него, така че котдивоарецът или трябва да дойде като преотстъпен, или да прекрати договора си с „гражданите“ по взаимно съгласие.

Той вече е договорил личните си условия с италианския гранд, с който ще подпише за 4 сезона при годишна заплата от 5 милиона плюс бонуси.

За желанието на Йоветич да напусне Сити се знае от отдавна, като черногорецът бе огорчен от факта, че бе изваден от състава за елиминациите в Шампионската лига за сметка на новото попълнение Вилфред Бони. Балканецът обаче има договор до лятото на 2018 година, а трансферната му цена се определя на окол 20 милиона евро.