Президентът на Интер Ерик Тохир реши да захапе полузащитника на Манчестър Сити Яя Туре, който отказа да премине в италианския гранд. Индонезийският бизнесмен заяви, че привличането на Жофри Кондогбиа вместо котдивоарския национал всъщност ще донесе по-голяма полза за „нерадзурите“.

На „Джузепе Меаца“ вчера официално обявиха сделката за 22-годишния френски национал, за когото Монако получи 40 милиона евро. Младокът подписа договор за 5 години и бе посрещнат с ентусиазъм от тифозите.

„Кондогбиа е много по-млад от Туре и може да се превърне в много по-силен играч с течение на времето“, коментира Тохир. „Жофри може да бъде крайъгълен камък за нашия млад и солиден проект.“

„Бих искал да го приветствам в клуба. Беше чудесно да видим как феновете му пожелаха „добре дошъл“ с такъв ентусиазъм. Ние искаме да създадем силен отбор и сега зависи от играчите да постигнат нужните резултати“, добави босът на Интер.

Кондогбиа, който е играл също за Ланс и Севиля, към момента е най-скъпото попълнение, откакто Тохир пое собствеността над „нерадзурите“.