Смяна на собствеността се задава в тима на българския национал Ивайло Чочев - Палермо. Досегашният бос Маурицио Дзампарини обяви оттеглянето си от управлението и, че има намерение да продаде акциите си. 

"Това ще бъде последната ми година като собственик на Палермо. През последните няколко дни бях в Лондон, където наех специална компания, която да търси инвеститори, готови да купят акциите ми."

"Не си мислете, че ще искам да ми се възвърнат парите, които съм инвестирал в клуба. Но имам изисквания, не искам да продам акциите си на шайка загубеняци. Аз самият искам да обърна повече внимание на останалите си фирми и времето ми става все по-ценно", сподели Дзампарини. 

74-годишният бизнесмен разкри, че една от причините за оттеглянето му е невъзможността да построи нов стадион в Палермо. Той опита на няколко пъти да получи разрешение, но общината не му позволи. 

"Представете си, дори не можах да седна и да обсъдя плановете си с общината. А имах готов проект от години, който само чакаше одобрение. Имах няколко инвеститори, но построяването на стадион в Палермо днес е просто невъзможно."

"А аз вече нямам и енергията да се боря с вятърни мелници. Уморих се, омръзна ми вече. Все пак съм на 74 години, не на 25 и не мога да се занимавам с това", сподели Дзампарини в интервю за вестник "Ла Република".