Издънката в състава на Ювентус Тиаго Мендеш призна, че не е никак щастлив в клуба и ще напусне „старата госпожа” още през януари, ако не започне да получава повече игрово време на терена.

Португалецът се превърна в най-скъпото попълнение през летния трансферен прозорец за Юве, след като бе привлечен срещу 9,2 милиона лири от Лион.

Очакванията към Тиаго бяха той да подсили халфовата линия на тима, след напускането на Патрик Виера и Емерсон през 2006 година.

Бившият играч на Челси обаче не оправда гласуваното му доверие, като показва много слаба форма от началото на сезона. Той има само един записан мач от началото на Калчото за торинския гранд. В следствие на това, името му постоянно е свързвано с евентуален трансфер извън Ювентус.

„Ако нещата продължат да се развиват в този дух, си заминавам през януари. Говорих с Раниери и му казах, че никак не съм щастлив, тъй като не съм се присъединил към този клуб, за да търкам пейката”, заяви Тиаго.

„Досега престоя ми в Ювентус е едно голямо разочарование. Мислех, че ще бъда титуляр, но се оказа точно обратното. Никак не ми е лесно. Признавам, че първоначално бях поизморен, но бързо си възвърнах формата преди още сезона да бе започнал. Наставникът обаче предпочита други състезатели”, сподели още Мендеш.