Отборът на Лацио записа тежко поражение в Серия А само няколко дни преди да приеме българския шампион Лудогорец в първи мач от Лига Европа. „Римските орли“ отстъпиха с 1:3 от борещия се за оставане в италианския елит Катания. Възпитаниците на Еди Рея разочароваха с играта си, а поражението бе първо за специалиста, откакто се завърна на треньорския пост в тима.

През първото полувреме двата тима показаха равностойна игра, но през втората част домакините бяха далеч над своя противник и съвсем заслужено се поздрави с крайния успех.

Мачът започна отлично за Катания, чийто тим поведе в резултата само след 41 секунди игра. Мариано Иско се разписа още в първата атака в мача. Лацио се опита да отговори бързо, създавайки няколко опасни положения пред вратата на домакините, но пропуски направиха Кристиан Ледесма и Антонио Кандерва.

Гостите от Рим все пак стигнаха до изравнително попадение в последната минута на първата част. Точен за Лацио бе капитанът на тима Стефано маури, който започна като титуляр за първи път от месец май. Както е известно, Маури бе наказан за девет месеца, след като бе обявен за виновен, че не е докладвал на властите за потенциално уреждане на мача между Дженоа и Лече през май 2011 година. Впоследствие обаче санкцията на Маури бе намалена на шест месеца.

Веднага след подновяването на играта през втората част, Катания взе нова преднина в резултата. Само три минути след почивката Николас Споли попари гостите за 2:1. Крайния резултат оформи Джино Перуци в 58-ата минута. Въпреки оставащия половин час до края на срещата, футболистите на еди Рея не успяха да намерят верния път към гола и така записаха неприятното поражение.

Това бе и генерална репетиция за „римските орли“ преди да приемат Лудогорец в четвъртък в Рим.