Крилото Кристиян Тейо призна, че си мечтае да играе в Шампионската лига с екипа на Фиорентина. Според испанеца още този сезон „виолетовите“ могат да атакуват първите 3 места в Серия А.

Към момента тимът заема 8-ата позиция със 17 точки, като е на цели 8 зад третия Милан. Разликата обаче може да се скъси до по-приемливи граници, тъй като Фиорентина има да доиграва мача си срещу Дженоа. Тейо смята, че тази среща е добра възможност клубът да навакса част от изоставането си.

„Защо се върнах във Фиорентина? Заради четирите месеца, които изкарах от февруари до края на миналия сезон тук. Те бяха невероятни“, коментира Тейо. „Бях изненадан от доверието, което треньорът показа в мен от самото начало. По тези причини нямах съмнение къде искам да играя.“

„Нашата позиция в таблицата се дължи донякъде и на отложения мач с Дженоа, който трябва да доиграваме. Трябва да се вземем в ръце и да стартираме на чисто, за да спечелим в Генуа.“

„Не трябва да се поддаваме на емоциите – нито на еуфория, нито на депресия.“

„За мен, за отбора и града Флоренция ще е чудесен подарък, ако се класираме за Шампионската лига през този сезон“, добави Тейо.