Вратарят на Наполи Давид Оспина остава под лекарско наблюдение в болницата, но състоянието му се подобрява, след като колабира след тежък удар в главата в двубоя с Удинезе от Серия А през уикенда, съобщи баща му Хернан. Колумбийският национал получи лекарска помощ след сблъсък с нападателя Игнасио Пусето, минути след началото на срещата на „Сан Паоло“.

30-годишният страж, който играе в неаполитанците под наем от Арсенал, се завърна на терена с превръзки в областта на главата, след като получи шевове на челото. В края на първата част обаче Оспина припадна на терена и бе изпратен незабавно с линейка до близката местна болница за прегледи. ,,Все още не съм разговарял със сина си, защото той е под интензивно лекарско наблюдение“, сподели баща му Хернан Оспина за неаполитанското радио CRC.

„Знам, че той е добре, защото жена ми е при него. Направиха му няколко медицински теста и прегледа. Националният отбор разговаря със специалист от Меделин, който да разбере повече за състоянието му и според него той ще е извън игра в следващите две седмици“, завърши баща му. „Оспина, който има 94 мача за представителния тим, ще пропусне приятелските срещи на Колумбия срещу Япония на 22 март и Южна Корея четири дни по-късно.

Наставникът на Наполи Карло Анчелоти посети вратаря рано сутрин в клиника „Пинета Гранде“, където той бе преместен и поставен под лекарско наблюдение за 24 часа след неделния двубой. Очаква се колумбиецът да се прибере у дома по-късно през деня. Междувременно, от Наполи са започнали разследване относно решенията на медицинския щаб, който позволи на Оспина да продължи вчера срещата и го изпрати в близката болница, която не разполага с отделение по неврохирургия.

Колумбийският страж е получил „хипотензивна криза, в резултат от травмата на главата“ – внезапно падане на кръвното налягане, което може да доведе до замаяност и припадък. Оспина игра шест години в Ница, преди да се присъедини към Арсенал през 2014.Той бе изпратен под наем в Наполи миналия август за един сезон с опцията за постоянно закупуване. Вратарят има 14 мача за вицешампиона в Серия А от началото на кампанията, включително и успеха над Удинезе в последния кръг с 4:2. /БГНЕС