Италианската футболна федерация обяви, че Италия печели служебна победа с 3:0, а Сърбия ще трябва да изиграе следващите си две домакинства в евроквалификациите без публика, заради безредиците, които сръбските хулигани създадоха в Генуа.

Говорител на УЕФА заяви, че тези решения все още не са официално обявени, въпреки че от Италианската федерация са взели решение да съобщят резултатите от днешното четиричасово заседание на дисциплинарната комисия на европейската футболна централа. Сръбският национален отбор обаче ще изиграе само следващото си домакинство без публика, като наказанието за втората среща е условно. То ще влезе в сила, ако феновете на западните ни съседи се проявят отново в най-лошата си светлина. Италия също бе наказана с един мач без домакинство, но условно, въпреки че на домакините на евроквалификацията в Генуа бе наложена и глоба от 100 000 евро.

Мачът от европейските квалификации между Италия и Сърбия бе прекратен в 6-та минута заради националистически настроени сръбски фенове, които създадоха безредици по трибуните. Полицията арестува 17 човека след насилието в Генуа, преди, по време и след прекратяването на срещата. Сръбските хулигани не само нападнаха италиански фенове, местната полиция, но и собствения си вратар Владимир Стойкович. Автобуси пък извозваха постоянно сърбите извън града, за да се избегнат нови сблъсъци с местните запалянковци. От полицията конфискуваха прътове, метални боксове и ножове от сръбските хулигани, както и ракети. Сръбската полиция пък задържа 35 футболни запалянковци при завръщането им от Италия. След двубоя президентът на сръбската футболна асоциация Томислав Караджич каза, че ще помоли УЕФА за преиграване на мача, но генералния директор на италианската футболна федерация Антонело Валентини отхвърли такъв вариант.