Сърбия и Италия завършиха наравно 0:0 в среща от група А на Европейското първенство за младежи в Швеция. Сърбите имаха по-добри възможности да измъкнат трите точки, като удариха и греда, но в крайна сметка и двата тима се задоволиха само с по една точка. В другия мач от групата по-рано днес Швеция победи категорично Беларус и оглави класирането.

Старши треньорът на Италия Пиерлуиджи Казираги пусна в атака и трите си изгряващи суперзвезди – Балотели, Джовинко и Акуафреска, но също така Скуадра Адзура бе много солиден в защита. Няколкото по-опасни ситуации се случиха след първия четвърт час от срещата, но нито едно от тях не доведе до попадение. Матич пропусна за сърбите, а Джовинко и Балотели не съумяха да се разпишат във вратата на Бъркич.

След почивката Италия натисна и започна да пресира съперника, но същите футболисти нямаха късмет пред гола.

Въпреки че бяха поставени под огромно напрежение, младите състезатели на Сърбия имаха най-чистите ситуации пред Консили. Стражът на Адзурините спаси невероятен удар от няколко метра на Томович, а малко след това Качар удари и греда.

В група А води Швеция с три точки, пред Италия и Сърбия с по една, Беларус е на последно място. На 19 юни са мачовете Швеция – Италия и Беларус – Сърбия.