Опитният футболист на Парма Никола Аморузо засипа похвали Валери Божинов след новата победа на Парма над Киево от 12-я кръг на Серия А.

„Играем много добре от началото на сезона и смятам, че може да объркаме сметките на някои отбори. Всички ни смятаха за аутсайдери, а сега сме в горната част на класирането”, коментира нападателят.

„Колективът в отбора е много добър. Треньорът залага на Палоски и Божинов в нападение, но аз разбирам това и като дойдох бях наясно, че ще ми бъде трудно да играя, като титуляр. Двамата са много добри млади нападатели”, добави Аморузо.

„Божинов притежава невероятни качества за годините си и смятам, че само контузиите са му попречили да се наложи в отборите, в които е играл преди това. Валери има много силен и точен удар, притежава необходимата бързина и техника. Смятам, че той е истински удар за отбор като Парма”, сподели опитният футболист на „дуковете”.

„Мисля, че Парма ще срещне сериозни трудности да задържи Божинов, защото той е собственост на друг отбор, а освен това и интересът към него със сигурност ще се вдигне след представянето му. Ако той развие потенциала си, то Парма ще бъде в челото”, каза още Никола Аморузо.