Няколко от съотборниците на Давиде Астори във Фиорентина споделиха първите си думи след трагичната кончина на своя капитан, починал в съня си през нощта на събота срещу неделя.

Разбираемо футболистите бяха в пълен шок от случилото се. "Душата ми плаче като си помисля, че няма да те видя никога повече", написа в Instagram защитникът на "виолетовите" Херман Пецела. "Нямам думи, с които да опиша това, което чувствам."

"От първия ден ти беше до мен, помагаше ми и ми даваше съвети. Искрен човек, който даваше всичко за своите съотборници. Научих толкова много от теб. Благодаря ти за всичко, КАПИТАНЕ, винаги ще бъде мой ПРИЯТЕЛ."

"Не мога да дам обяснение или причина за всичко това...", написа халфът Марко Бенаси.

"Само едно нещо знам, ти завинаги ще останеш в нашите сърца на всички хора, които си срещнал и това е, защото това е неизбежно заради човека, който си. Благодаря ти за всичко, ти винаги ще си нашият капитан. Почивай в мир, приятелю!"

Буфон се сбогува с Астори: Беше наистина добър човек

Съкрушен бе и Ненад Томович, който през този сезон напусна Фиорентина в посока Киево. "Давиде, приятелю...няма много какво да кажа. Ти беше специален човек. Беше чест да играя с теб. Беше чест да бъда в твоята компания."

"Давиде, ти беше един от най-интелигентните хора, които някога съм срещал. Ще ти кажа само че ще се срещнем отново и ще изпием още една чаша вино! Ще се радвам да ме чакаш, когато дойде и моето време."

Италианските медии с подробности за смъртта на Астори

"С насълзени очи и разбито сърце" бе и друг бивш съотборник Федерико Бернардески. "Благодаря ти, приятелю, за твоята скромност, доброта, уроци и приятелство. Ще ми липсваш и ще продължа да те нося в сърцето си. Грижи се за своето семейство, твоята половинка и твоята малка принцеса. Липсваш ми."

Как починалият Астори реагира на смъртта на колега през 2012