Аталанта сензационно отпадна от турнира за Купата на Италия още в четвърти кръг, след като загуби от третодивизионния Лумецане с 0:1 пред собствена публика на „Стадио Адзури Д`Италия”. Куриозното е, че играч наказа момчетата на Антонио Конте в 20-та минута – Марко Маркони се разписа от страхотно воле за минималната победа на тима от Лега Про 1. 20-годишният Маркони все още е собственост на клуба от Бергамо, и играе в Лумецане под наем. На осминафиналите Лумецане ще срещне Удинезе, като в тази фаза мачовете са във втората седмица от декември, а реваншите – на 13 януари.

В друг мач от Купата, Палермо разби Реджина с 4:1 в дебюта на Делио Роси, който само преди няколко дни замени Валтер Дзенга на горещия стол на „Стадио Барбера”. Едисон Кавали спечели дузпа в 28-та минута, а Фабрицио Миколи я реализира за 1:0. Веднага след почивката обаче Реджина изравни чрез Сержо Волпи, за да върне интригата. Кавани възстанови аванса на домакините десет минути по-късно, в 57-та, а два гола на Игор Будан оформиха крайния резултат. В следващия кръг Палермо има среща с Лацио – отборът, с който Делио Роси триумфира в турнира миналата година.

Втородивизионният Читадела измъчи Наполи, но в крайна сметка елитният тим се наложи с 1:0, за да продължи напред. Единственото попадение падна в 25-та минута, и бе дело на Мариано Болиачино. Читадела не се предаде до края, но имаше тежки финални 10 минути, тъй като остана с човек по-малко след втори жълт картон за Писани. Наполи не вдъхна много увереност на феновете си за следващия кръг, още повече, че там вече го чака Ювентус, като тези два отбора за трета поредна година се изправят един срещу друг за Купата на Италия.