Високопоставени представители на Ватикана проведоха тържествена вечеря с прославения италиански футболен клуб, съобщиха италиансикте медии, на които се позовава ИТАР-ТАСС.

В един от парадните зали на Апостолическия дворец гостите бяха посрещнати от заместник държавния секретар на Светия престол по общите въпроси архиеписк Джовани Бечу, ръководителят на административния департамент на Ватикана архиепископ Доменико Калканьо, управляващият Префектурата на Папския дом епископ Паоло Де Николо, главният редактор на в. "Оссерваторе Романо" Джованни Мария Виан, ръководители на ватиканската полиция, един от личните секретари на Светия отец. Радио Ватикана обаче отбеляза, че на срещата не е могъл да присъства един от организаторите й, държавният секретар на Ватикана (или ръководителят на правителството) Тарчизио Бертоне. Той все пак изпрати свое послание на срещата.

Гостите били представени от ръководството на клуба, от част от водещите играчите, сред които Алесандро Мати, от спонсорите на клуба, а също от парламентарните фенове на "Юве".

На срещата вечеря присъствали и ръководители на италиански медии, включително на държавната радио-телевизионна компания РАИ. Ватиканската служба по печата разкри, че се е говорило за любимата национална игра на италианците, за плановете на клуба, за връзките му със спортната общественост на страната. Кардинал Бертоне признал, че от дете е запалянко на "Ювентус". В приветствието си Ватикана пожелава на клуба "успешен старт на новия сезон", а също изрази сърдечно благословение. Президентът на клуба Андреа Аниели подари на ватиканските запалянковци на "Юве" мраморен герб на прославения клуб.