Мачът за Суперкупата на Италия между шампиона на страната Ювентус и носителя на Купата Наполи ще се състои на 23 декември този година, стана ясно днес. „Сан Сиро“ ще бъде арена на сблъсъка, който обичайно се провежда преди старта на сезон в Серия А.

Все още липсва официално потвърждение за датата, но по всичко личи, че местната Футболна лига ще се съгласи с подобен сценарий.

До необичайната дата за мача се стигна, след като летния календар за 2014 година не остави свободна дата и срещата трябваше да бъде отложена. За последно такова нещо се случи през сезон 1995/1996, като тогава Ювентус и Парма играха на 17 януари 1996 година.

Първоначалните опции за място на провеждането бяха Обединените арабски емирства и Катар, но след като те бързо отпаднаха, Юве и Наполи се споразумяха да играят в Милано.

„Бианконерите“ спечелиха последните две издания на Суперкупата, като през 2012 година победиха Наполи с 4:2, а Лацио през миналата година – с 4:0.

При нов успех „старата госпожа“ може да изравни рекорда на Милан, който е единственият клуб, печелил трофея в три поредни годин – 1992, 1993 и 1994.