Нападателят на Манчестър Сити Марио Балотели обеща на селекционера на Италия Чезаре Прандели, че ще се държи добре по време на европейските финали в Полша и Украйна.

Скандалният Балотели почти не слизаше от първите страници на таблоидите на Острова, което доведе до предположения, че треньорът на „скуадра адзура“ няма да разчита на него за Евро 2012.

Това накара 21-годишният футболист да заяви, че е готов да сведе до минимум изцепките си, за да получи шанс да защитава цветовете на родината си на европейското първенство. „Не се притеснявайте, няма да има проблеми на европейското“, заяви Балотели пред „Кориере дело спорт“. „Ще се контролирам.“

„Прандели и Манчини са най-добрите треньори, с които съм работил в кариерата си. Освен всичко друго те са и страхотни хора. Дължа им много“, добави ексцентричният нападател.

„Касано? Преди съотборници с него сме много добри приятели. Ама наистина, наистина добри приятели. Често разговаряме и се шегуваме един с друг. Антонио е голям сладур“, заяви Балотели.

„В момента Испания е най-силният национален отбор в света, но никой не е непобедим. Не се съмнявам, че Италия ще бъде отборът, който ще събере погледите на европейското първенство“, завърши нападателят на Сити.