Полузащитникът на Рома Кевин Строотман почти сигурно ще отнесе наказание от Италианската федерация по футбол заради постъпката, с която предизвика меле в градското дерби срещу Лацио.

Рома надделя с 2:0 в двубоя, който беше белязан от масово сбиване между футболистите. Всичко започна с откриващия гол в срещата в 64-ата минута, след който Строотман заля с вода резервата на „лациалите“ Данило Каталди и това доведе до конфликт между двамата. Каталди дръпна здраво Строотман за фланелката и го свали на земята, а в следващите минути официалните лица разтърваваха футболистите на двата отбора.

По този повод от федерацията са поискали видеозаписи, за да преценят дали холандският играч на Рома заслужава санкция за участието си в скандала. Реферът Лука Банти всъщност показа жълт картон на Строотман, но не стана ясно дали е заради буйната му радост или заради инцидента с водата.

Ако картонът е бил заради радостта след гола, то федерацията има пълното право да накаже полузащитника доста по-сериозно, най-вероятно за 2 или 3 мача.