Президентът на Рома Джеймс Палота разкри, че очаква строежът на новия клубен стадион да започне до края на годината. Проектът за новия дом на Рома се забави заради тромавата процедура по изваждане на разрешителни за строежа. Стадионът ще бъде ситуиран в предградие на Рим, а дизайнът е вдъхновен от Колизеума.

"Всичко се движи по план. Всички искат този стадион - кмета, общинския съвет. Това наистина е невероятен проект", каза Палота след равенството 1:1 с шампиона Ювентус. "Това не е само футболен стадион, а комплекс, в който ще има офиси, тренировъчна база, 300 000 кв.м. пространство за развлечения. Ще се правят концерти и фестивали. Ще се играят и колежански мачове по американски футбол", каза още Палота.

Стадионът, който носи името "Стадио дела Рома", докато бъдат продадени правата за името, ще бъде с капацитет 52 500 зрители, а за големите мачове стадионът ще събира 60 000 души. Разходите по строителството се изчисляват на 300 милиона евро, но с приходящата инфраструктура сумата нараства на 1 милиард евро./БТА