Треньорът на Интер Андреа Страмачони не пожела да разкрие каква ще е тактическата постройка на отбора му в дербито срещу Ювентус.

След 10 изиграни кръга „бианконерите“ оглавяват класирането с 28 точки, а веднага след тях се намира гранда от Милано с 24. Евентуална победа за „нерадзурите“ ще ги приближи само на точка от действащия шампион, затова се очаква младият им наставник да направи всичко възможно, за да грабне трите точки.

Обикновено тимът му играе в схема 3-4-2-1, при която в предни позиции Антонио Касано, Диего Милито и Родриго Паласио впечатляват с изявите си. Въпреки това Страмачони може да промени облика на тима си, за да догони торинския си съперник.

„Дори и да исках, няма как да ви дам стартовата единадесеторка“, заяви италианският специалист. „Има прекалено много въпроси пред мен. Отчаян съм и не мога да реша. Ще разберете каква е схемата 45 минути преди мача.“

„Може да играем и само с един нападател. Ако прибегнем до този вариант, този човек може да е Милито. Да играеш с повече нападатели не те прави по-опасен. Срещу Юве Фиорентина игра без чисти нападатели, но им създаде доста главоболия. Ние обаче нямаме същите характеристики“, продължи той.

„Не бих се зарадвал на равен, защото все пак ние сме Интер. Като треньор никога не съм влизал в мач с идеята да направя хикс. Това е важен мач, но е твърде рано да определяме съдбата на даден отбор или треньор. Уважаваме ги, но не се страхуваме от тях. Отиваме там да браним честта на Интер, а отговорите си ще получим на терена“, завърши Страмачони.