Треньорът на Интер Андреа Страмачони заяви, че ще трябва да благодари на контузения си капитан Хавиер Санети, ако след лятото запази своя пост.

От обещаващ сезонът на „нерадзурите“ се превърна в истинска катастрофа, като към момента те заемат 7-ото място във временното класиране, а редица ключови фигури като 39-годишният аржентинец са аут заради травми.

„Самият аз съм правил грешки, но съм щастливец да разполагам с такава група играчи, които се показват като истински мъже“, каза Страмачони. „Щастливец съм да имам Иван Кордоба до себе си – клубът и аз самия бързо стигнахме до това заключение. Той е човек с много опит и заслугата за задружната съблекалня е изцяло негова.“

„Хавиер е друг човек, на когото дължа своята благодарност, защото през цялото време ме подкрепяше напълно. Той е капитан на Интер и уважава това, което нашият президент желае. Ако остана треньор на Интер, както иска Морати, ще трябва да благодаря на Хавиер. Той е от ключово значение за нас. Той е моят двигател и ще сторя всичко, за да се уверя, че ще започне подготовката с нас, без значение дали кракът му бинтован, или пък ще дойде на петирици“, завърши Страмачони.