Капитанът на българския юношески национален отбор до 19 години Димо Кръстев стартира като титуляр в първата предсезонна контрола на Фиорентина и остана на терена 45 минути.

Съперник на “виолетовите” в Моена е германският аматьорски Остермюнхен, а резултатът засега е 6:0. С шанс да се появи в игра беше и друг юношески национал на България - Иван Андонов, който остана резерва.

Играчите на Фиорентина започнаха много силно и още в 8-ата минута стигнаха до гол, след като Никола Миленкович засече с глава центриране от корнер.В 10-ата пред Кръстев се откри отлична възможност да се разпише след ново изпълнение на корнер, но неговата добавка беше блокирана от противников играч.

В 13-ата Джакомо Бонавентура завърши добра атака на тима за 2:0. Голмайсторът на “Ла Виола” Душан Влахович се разписа в 17-ата минута, но при вдигнат флаг за засада. Все пак в 24-ата Дънкан с мощен удар покачи на 3:0. До края на първата част Влахович и Рикардо Сотил пропуснаха да увеличат преднината на италианците. 

На почивката Италиано замени всички полеви играчи и така Кръстев не се появи на терена за втората част. В 47-ата минута Лука Раниери беше точен със задна ножица за 4:0. В 60-ата резултатът стана 5:0 след чудесен удар на Рикардо Сапонара, при който топката се удари в напречната греда и се оплете в мрежата. В 65-ата Марко Бенаси беше изведен зад защитата и успя да покачи на 6:0.

До края на мача двата тима си отбелязаха по още един гол за крайното 7:1.