Андрий Шевченко може да бъде уволнен от треньорския пост на Дженоа след малко повече от два месеца начело на генуезците.

45-годишният бивш футболист изгря на международната сцена по време на страхотен период с екипа на Милан, в който вкара 127 гола в 208 мача, но първата му треньорска работа на клубно ниво не изглежда да върви „по мед и масло“. Шевченко все още търси първата си шампионатна победа като наставник на Дженоа и домакинската загуба от Специя с 0:1 в неделя може да е предопределила съдбата му.

Според италианския футболен журналист Джанлука Ди Марцио, ръководството на Дженоа обмисля бъдещето на мениджъра, но президентът Алберто Зангрило също така признал, че ще има по-голямо преразглеждане на клубните проблеми. За Дженоа предстои кратък отдих от Серия А, когато съставът пътува за визита на бившия клуб на Шева Милан в четвъртък за Купата на Италия, преди трудно гостуване на Фиорентина на 17 януари.

Украинският специалист със сигурност е имал доверието на клуба в началото на престоя му, подписвайки договор до лятото на 2024. Към днешна дата обаче не изглежда така сякаш той ще изпълни контракта си с клуба. Изпадането ще е трудно за преглъщане за „грифоните“, имайки предвид факта, че сезон 2021/22 е техният 15-и последователен във висшия футболен ешелон на Италия.