Ръководството на Интер е започнало да се оглежда за потенциални заместници на настоящия треньор Франк де Бур след поредната доза слаби резултати за „нерадзурите“. Според изданията на Апенините най-сериозна е кандидатурата на Руди Гарсия, който до началото на календарната година водеше Рома.

До този момент холандецът получаваше солиден кредит на доверие, след като дойде през лятото към края на подготовката заради раздялата с Роберто Манчини. Реално той започна работа 2 седмици преди началото на кампанията и това даде отражение. Интер тръгна потресаващо в първенството, след което живна за момент след победата над Ювентус. Наскоро обаче резултатите пак се влошиха, което доведе до среща между треньора и вицепрезидента Хавиер Санети. На нея той е бил предупреден, че трябва да се справя далеч по-успешно.

Откакто пое Интер, Де Бур е спечелил само 11 точки от 8-те си шампионатни мача. Мнозина смятат, че двубоят срещу Саутхемптън от Лига Европа в четвъртък ще е решаващ за бъдещето на специалиста.

Руди Гарсия е един съвсем възможен вариант, тъй като е без отбор, откакто се раздели с Рома. Списъкът с кандидати продължава с имената на Стефано Пиоли, Франческо Гуидолин и дори Фабио Капело.