Вицекапитанът на Лацио Стефано Маури обеща, че ще се ожени, ако орлите спечелят титлата в Серия А през този сезон, въпреки че смята Милан за фаворит за Скудетото.

Римският клуб в момента е втори класирането, на три точки зад лидера Милан. В неделя тимът на Еди Рея гостува на третия Ювентус и при загуба ще се свлече на трето място. Победа в Торино обаче може да остави Лацио в битката за челото.

„Те имат прекрасен отбор и неведнъж са казвали, че тяхната цел е да спечелят титлата”, каза Маури пред „Il Corriere dello Sport”.

„Искаме да им покажем, че можем да играем на едно ниво със всеки силен отбор, но трябва да излезем на терена с правилната психическа настройка.”

„Милош Красич и Фабио Куалиарела са в отлична форма, а не трябва да забравяме и за Алесандро Дел Пиеро и Винченцо Якуинта.”

„Победа обаче би ни дала индикация, че сме добър отбор. Това беше най-добрият ни мач за сезона и ще означава, че можем да бием големите.”

„Минали са само първите 15 мача от сезона и ще бъде трудно да се задържим на мястото, на което сме в момента, но ние се справяме добре.”

„Ако спечелим Скудетото, ще се оженя. Милан остава фаворит за титлата”, заяви още Стефано Маури за амбициите на Лацио през този шампионат.