Един от най-легендарните стадиони в историята на футбола скоро ще бъде сринат със земята. Домът на Интер и Милан "Джузепе Меаца" ще бъде разрушен в близките години, когато двата клуба се преместят на ново общо съоръжение, съобщава вестник "Гадзета дело Спорт". 

Миланските грандове постигнаха споразумение помежду си да участват в строежа на нов стадион, който ще се намира само на 100 метра от "Сан Сиро". Той ще е на стойност от 600 млн. евро, като вече има планове, както за финансирането му, така и за строежа му. 

Така настоящето съоръжение става безполезно, като плановете на общината в Милано, която е и негов собственик, са да го разруши и да използва по друго предназначение земята под него. Всичко трябва да бъде гласувано до края на април. 

Първоначалните планове и на Интер, и на Милан, и на общината бяха "Джузепе Меаца" да бъде реновиран, но се оказа, че една мащабна реконструкция ще излезе прекалено скъпо и ще е по-изгодно да се построи нов стадион. И точно към този план се насочиха двата колоса. 

Стадионът беше отворен през 1926 г. и се очаква да бъде разрушен малко преди 100-годишнината си, тъй като "нерадзурите" и "росонерите" ще искат да го ползват, докато новият им дом се строи. От самото си откриване той е дом на Милан, а от 1947 г. - и на Интер. 

Там са се играли мачове от две Световни първенства, четири пъти е приемал финал на КЕШ/Шампионската лига, приел е стотици концерти, а по трибуните му през годините са се събрали над 1 млрд. зрители за всички различни събития, проведени на него.