Една от най-големите легенди в треньорската професия Марчело Липи разкри своите виждания за сезона в Италия. Подобно на своя колега Фабио Капело, бившият мениджър на Ювентус също предсказа изключително напрегнато и интересно първенство.

Прави впечатление, че Капело, а сега и Липи отдадоха своите предпочитания на отбора на Интер. Селекционерът, който е водил редица топ отбори, включително и националния тим на Италия заяви, че 5 отбора ще се борят за титлата. Липи обаче допълни, че според него в Интер са направили най-добрата селекция.

„Наполи, Ювентус, Интер, Лацио и Аталанта, един от тези 5 тима ще стане шампион, това е моето мнение. Смятам, че Серия А ще бъде оспорвана и ще имаме интрига за скудетото до последния кръг. Вече се вижда, че разликата между Ювентус и останалите не е толкова голяма. Ако трябва да направя прогноза, считам, че Интер ще е шампионът. Справиха се страхотно на трансферния пазар, разполагат с достатъчно дълга скамейка и вярвам, че сега е тяхното време. Конте остана начело, има много фактори, които поставят "нерадзурите" като реален претендент на Юве. След 9 поредни титли за Ювентус, ще е добре да има малко разнообразие“, завърши Липи.