Борещият се да не изпадне Катания е разтревожен от летаргията, в която са изпаднали Милан и Лацио, тъй като именно с двата гранда играят в последния кръг на Серия А другите тимове, борещи се за спасение - Сиена и Реджина.

„Орлите” и „росонерите” са недостижими на местата, даващи право на участие в квалификациите на Шампионската лига и не се напрягат много в последните си мачове в калчото.

„Надявам се в последния кръг Лацио и Милан ще положат усилие в техните мачове съответно със Сиена и Реджина, които са ни съперници в борбата за оцеляване. Уважавам президента на Лацио Клаудио Лотити и изпълнителния директор на Милан Адриано Галиани”, казва на официалния сайт на Катания босът Пиетро Ло Монако.

Катания ще играе в последния кръг с Киево на стадион Дал Ара в Болоня, тъй като изтърпява наказание заради инцидентите след сицилианското дерби с Палермо.

„След мача през този уикенд срещу Киево аз ще напусна футбола” – потвърди шефът на Катания Пиетро Ло Монако. Причината за решението му е ескалиралото насилие във футбола.