Треньорът на Рома Лучано Спалети изглежда е приел доста тежко очертаващата се загуба от Лацио с 2:4. Наставникът е напсувал спортния директор на орлите Игли Таре, заради което получи червен картон и не води вълците от скамейката през второто полувреме.

Двамата се замесиха в скандал в тунела на Олимпико по време на почивката, в резултат на който реферът Емилио Морганти ги прати да догледат битката за Рим от трибуните.

„Когато отборите се прибираха видях играчите на Рома да се оплакват на съдията” – каза Таре – „Приближих се към тях, размахвайки пръст, показвайки, че не е коректно да се преследва рефера по този начин на полувремето.”

„Спалети тогава ми каза, да си завра пръста там, където слънцето не огрява. След тези остри думи съдията Морганти показа червени картони и на двама ни и ни каза да се разделим по пътя към съблекалните”, обясни шефът на Лацио.

Освен Спалети и Таре, реферът изгони още Мексес и Панучи от Рома, както и Матусалем от Лацио по време на мача, като червените картони в дербито са общо пет.