Старши треньорът на Рома Лучано Спалети заяви, че Купата на Италия е награда, която неговите футболисти напълно са заслужили с представянето си през последните 24 месеца.

„Вълците” взеха трофея този сезон, след като се наложиха над Интер с общ резултат от 7:4 – 6:2 на „Олимпико” и после загуба с минималното 1:2 на „Сан Сиро”.

„В този период направихме значими крачки напред и тази последна крачка, спечелването на Купата на Италия, само бележи прогреса,” заяви след триумфа Спалети.

„Играчите ми работиха много здраво през последните две години и напълно заслужиха успеха, както и феновете на тима и нашият президент Росела Сенси. Това е важно постижение за всички в клуба.”

Самият Лучано Спалети е с основна заслуга за възхода на Рома, а това бе и първото отличие в треньорската му кариера.

„Това е първият ми трофей като треньор и наистина се чувствам удовлетворен,” продължи гологлавият специалист. „Дори се бях подсигурил, като помолих преди финала Роберто Манчини (треньорът на Интер) да ми заеме един от неговите, ако не спечелим…,” каза усмихнато Спалети. „За щастие, това не се наложи и аз най-накрая имам Купа, която да показвам на приятелите си.”

За Рома Купата бе седма в историята, но и първа от 1991 година насам.