Старши треньорът на Рома Лучано Спалети вярва, че неговият отбор ще може да победи Челси в следващия двубой от Шампионската лига. Вчера „римските вълци” претърпяха поражение с 0:1 в Лондон.

„Вярно е, че Челси се откъсна напред, но шансовете ни все още са същите, както и преди този двубой. Все пак Челси все още не е излязъл от групата, а между останалите отбори разликата е в рамките на една точка. Показахме отличен дух. Що се касае до допуснатия гол – Джон Тери е невероятен в подобни ситуации”, сподели наставникът.

„Трябва да признаем поражението си и да продължим нататък. Не виждам причина, защо да не победим в ответния мач в Рим. Още повече, че в нашия състав ще се завърнат контузените футболисти. В някои моменти опитвахме да пресираме Челси в тяхната половина и с това показахме, че не сме дошли в Лондон да загубим”, каза още Спалети.

„Доволен съм, че Франческо Тоти успя да изиграе 90 минути. В края на мача се поумори, но смятам, че той се бори здраво. Алберто Акуилани почувства болки в областта на бедрото, затова беше заменен. Сега ще трябва да мине медицински изследвания”, продължи треньорът на Рома.