Наставникът на Рома Лучано Спалети очаква труден мач срещу Реджина в поредния кръг в Италия, като призна, че на неговият тим липсва нападателна мощ. Миналата седмица „вълците” загубиха от Сиена.

Столичани, които се намират на второ място във временното класиране, бяха неприятно изненадани миналия уикенд от загубата с 0:3, която може да им коства много в борбата за първото място с Интер.

Наставникът сподели, че една нова евентуална издънка срещу Реджина, може да отнеме всички шансове на неговия тим за оглавяване на Серия А.

„Дали критиката относно последното ни представяне е била в повече – не знам, и това не е нещо, което трябва да преценявам. По-скоро трябва да се концентрирам върху подобряването на играта ни, за да не претърпим още една подобна загуба”, каза тактикът от Тоскана.

„Аз открих проблема – просто не може да се побеждава всеки път. Няма как да не те застигне и някоя загуба. Разбира се, когато гониш Интер, просто нямаш право на издънки, но ние не можем да си позволим да обръщаме внимание само на това, какво правят другите, трябва да гледаме какво се случва при нас”, добави Спалети.

„Ако погледнем реално на нещата се вижда, че ни липсва един определен тип нападател. Ако имахме добра възможност, щяхме да подпишем с такъв веднага, но това не изглеждаше като проблем преди и затова и не сме търсили прекалено усилено. Ако искаме да подобрим представянето си, трябва да подпишем с някой много, много добър атакуващ играч”, сподели още треньорът на Рома.