Старши треньорът на Рома Лучано Спалети изрази гордостта си от факта, че възпитаниците му са играли като равни с Арсенал. „Вълците” отпаднаха на осминафиналите в Шампионската лига, след изпълнение на дузпи.

„Това е болезнена загуба, но отборът може да се гордее с играта си през всичките 90 минути на редовното време, както и през двете продължения. Дузпите са голяма въпросителна. Бяхме подготвени за подобно развитие на нещата и затова Винченцо Монтела, който е специалист в изпълнението на 11-метровите наказателни удари се появи на терена в последната минута”, сподели Спалети.

„Признавам си, че бях уверен, че ние ще излезем победители след изпълнението на дузпите. В никакъв случай с оглед на играта ни, ние не заслужавахме да загубим. За това сега трябва с вдигната глава да приемем отпадането, защото в тези срещи дадохме всичко от себе си.”

„Моите възпитаници се представиха чудесно, въпреки не лекия период в който се намираме. Имахме много играчи с травми, които трябваше да излязат на терена не напълно здрави. Липсваше ни малко късмет. Преимуществото на английските клубове в момента се дължи на това, че те подхождат в срещите си много спокойно. Като, че ли са подложени на далеч по-малък натиск. Искрено съжалявам заради нашите фенове, които ни подкрепяха през цялото време. Те бяха просто великолепни”, добави Спалети.