Треньорът на Рома Лучано Спалети успокои запалянковците на вълците с новината, че техните любимци Франческо Тоти и Даниел Де Роси ще играят в дербито срещу Лацио в неделя.

Тоти и Де Роси получиха контузии по време на тренировки през седмицата и имаше опасения, че ще трябва да пропуснат битката за Рим, но лечението им е успешно и те ще бъдат на линия.

В игра за джиалоросите ще бъде и вратарят Александър Дони, който е възстановен от травмата си в главата и ще може да пази дори без каска, каквито намерения имаше.

Единственият в състава на Рома, който все още е под въпрос за двубоя с орлите е Родриго Тадей, имащ мускулни проблеми.

„Научих как дербито се приема тук и съм очарован, че то създава такива силни емоции. Ако можеше, щях да искам да играя мач като този всяка седмица заради усещането, което създава, битката, дори дивостта”, каза Лучано Спалети, чийто тим през този сезон е далеч назад след Лацио в класирането.

„Обърнахме досегашната тенденция. Влизаме в дербито от позицията, в която беше Лацио през последните години. Не трябва повече да мотивирам играчите, тъй като привързаността на нашите фенове прави всичко”, каза още треньорът на Рома и добави, че този мач може да е повратна точка към по-добри моменти за неговия тим през този сезон.