Лучано Спалети може да замени неубедителния Луиджи Дел Нери на треньорския пост в Ювентус, пише торинският вестник „Tuttosport”.

Дел Нери пое Старата госпожа през лятото, но не показа очакваните резултати, а бианконерите вече отпаднаха от евротурнирите и Купата на Италия.

В момента Юве се състезава единствено в Серия А, като заема непривичното 6-о място и е на цели 7 точки от 4-ата позиция, която дава право на участие в квалификациите за Шампионската лига.

Ювентус отдавна загуби всякакви шансове за Скудетото, като лидерът Милан е с цели 14 точки пред тима от Торино 12 кръга преди края на сезона в Серия А.

Постът на Дел Нери се разклати изключително силно в неделя, когато бианконерите паднаха 0:2 като гост на борещия се да не падне Лече, а можеха да отнесат и още няколко гола повече на стадион Виа дел Маре.

Според „Тутоспорт” президентът на Юве Андреа Аниели вече се оглежда за нов треньор и първи избор за ръководството на тима към момента е наставникът на Зенит Санкт Петербург Лучано Спалети.

Бившият треньор на Рома обаче има солиден договор с руския шампион и неговото идване в Торино няма да бъде никак лесно.