Старши треньорът на Рома Лучано Спалети се извини за коментарите, излезли от италианския клуб по адрес на Кристиано Роналдо след победата на Манчестър Юнайтед в Рим миналата седмица. „Червените дяволи” спечелиха с 2:0 в мач от Шампионската лига, а след срещата нападателят Давид Писаро и спортният директор Бруно Конти обвиниха Роналдо в „театралничене”.

Преди реванша на „Олд Трафърд” Спалети заяви: „Някои от нещата, казани от хора от нашия клуб след първия мач бяха може би изречени още под въздействието на емоциите, защото все още чувствахме горчилката от загубата. Коментарите се дължаха именно на огорчението. Бяхме разочаровани след двубоя. В такива моменти се казват неща, които по принцип не биха излезли от нас. Случват се такива неща.”

„Кристиано Роналдо е отличен футболист. Той ни го показа във въпросния мач,” добави Спалети. „Той е много темпераментен играч, но и много честен. Много коректен играч. Такъв е на терена.”

Рома трябва да вкара поне два гола на „Олд Трафърд”, за да търси класиране на полуфинал. „От мен се очаква да кажа, че идваме тук, за да се противопоставим на Юнайтед и ще постигнем нещо,” сподели наставникът на Рома. „Но е важно да бъдем скромни. Скромността е едно много важно качество. Трябва да се потрудим здраво срещу Юнайтед, тъй като техните играчи са от този тип – готови да дадат всичко от себе си за отбора. Ако седна тук и ви кажа тактиката, която съм замислил, това може да я провали. Но аз вярвам, че момчетата ми са способни да обърнат всеки противник.”

„Знам много добре на какво са способни футболистите ми, знам, че го могат. Всичко може да се случи,” завърши Спалети и допълни: „Уча се от сър Алекс Фъргюсън. Той е страхотен пример за всички треньори.”