Старши треньорът на Рома Лучано Спалети предупреди играчите си, че не трябва да се чувстват спокойни след победата с 2:1 над Реал Мадрид в първи осминафинал от Шампионската лига, тъй като авансът не е голям, а реваншът е в Испания.

„Определено показахме зряла игра и явно сме се поучили от предишните си грешки. Беше неприятно да допуснем гол толкова рано срещу тим като Реал Мадрид, защото рискувахме да изпаднем в дупка,” заяви Спалети. „Но ние показахме търпение и изчакахме точния момент, продължихме да си играем нашата игра и стана открит мач. Мисля, че Рома заслужаваше да победи.”

„Реал се справи отлично, като с бързи пасове разбиваше нашата наситена халфова линия, и това ни застрашаваше, но ние също увеличихме оборотите и създадохме някои много добри положения,” продължи наставникът. „Днес отборът изпълни всичките ми указания. Реал е много класен отбор и не винаги техният гол се дължи на наша грешка.”

Реваншът на 5 март ще се играе на „Сантяго Бернабеу”, а Лучано Спалети е готов. „Имаме да изиграем още един цял мач и се нуждаем от още едно великолепно представяне. Не можем да почиваме на лаврите,” завърши треньорът на Рома.