Старши треньорът на Рома Лучано Спалети отхвърли категорично с усмивка информациите, че ще поеме френски Лион през лятото. Специалистът сътвори чудеса с тима на „вълците” и продължава да гони Скудетото тази година.

Шампионите в Лига 1 обаче търсят нов наставник, и във Франция твърдят, че са готови да извадят страхотна оферта за Спалети. Въпреки това младият треньор обяви, че в момента за него на невен ред е единствено и само Рома.

„Аз съм много щастлив в Рома,” заяви 49-годишният наставник пред „Л`Екип”. „Мога да свърша още много, много хубави неща тук. Тук имам всичко, което искам. Всеки е на мястото си и всички си вярваме.”

Лучано Спалети призна, че все пак е бил във връзка с Лион, но през 2006 година, преди срещите между двата тима от Шампионската лига на осминафинал.

„Няколко седмици по-рано получих коледна картичка от Лион,” разказа гологлавият спец. „В нея пишеше: успехът е за тези, които вярвам в красотата на мечтите си. Лион изпрати това на треньора на отбора, с който щеше да играе в Шампионската лига. Това показва характера на тяхното ръководство.”