Наставникът на Рома Лучано Спалети заяви, че неговият отбор няма да подцени Динамо Киев в срещата от Шампионската лига тази вечер.

Украинците нямат спечелени точки в Група F и съответно нямат и шанс да се класират за следващата фаза на турнира. Италианският тим обаче е много близо до тази цел.

Според специалиста, точковото съотношение няма да играе роля в Киев: „Трябва да си осигурим класиране за осминафиналите, докато Динамо просто няма нищо за губене.”

„Те няма да са под напрежение, няма да се страхуват от евентуална грешка. Ще се изправим срещу едни мотивирани играчи, настървени да покажат най-доброто, на което са способни”, коментира още наставникът на „вълците”.

„Спечелиха последните си мачове от местното първенство срещу Шахтьор Донецк и Арсенал Киев и се борят за титлата в страната. Просто няма причина да ги подценяваме”, завърши Спалети.

Рома ще си осигури класиране за директните елиминации, ако успее да постигне по-добър резултат днес от този на Спортинг, който се изправя срещу Манчестър Юнайтед.