Старши треньорът на Рома Лучано Спалети сподели, че се надява лидерът в Серия А Интер вече да усеща напрежението върху себе си, след като снощи римският тим победи Милан в дербито на кръга с 2:1. Така разликата между Интер и Рома вече е три точки, преди „нерадзурите” да играят днес срещу Палермо.

Спалети призна, че в снощния двубой с Милан съперникът е контролирал моменти от мача, но Рома е доказала, че не трябва да бъде подценявана.

„Имаше моменти, в които Милан имаше мача на тепсия, можеше много лесно да ни довърши,” каза наставникът. „Играчите ми обаче се справиха добре и не спряха да вярват и да търсят победата. Когато имаш правилен подход, често стигаш до успех.”

„Милан игра много добре и ако бе победил, нямаше да е странно. Ние също можехме да се справим още по-добре, но при техния гол бяхме малко неорганизирани,” продължи Спалети.

Относно борбата за титлата, той добави: „Интер винаги играят за победа, така ще бъде и днес. Ние се справихме, и също играем силно, така че напрежението вече пада и върху Интер. Дори когато си най-добрият отбор в света, пак трябва да печелиш всеки мач.”