Наставникът на Рома Лучано Спалети заяви, че иска да неговият отбор да отмъсти на Манчестър Юнайтед за унижението от миналия сезон, когато „червените дяволи” размазаха италианците със 7:1.

Двата тима се изправят утре един срещу друг в Рим в последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига, като вече са си осигурили участие в директните елиминации от надпреварата. Според треньора на „вълците” обаче, между клубовете все още има да се изясняват някои неща.

„Да се изправиш срещу толкова силен и престижен отбор като Манчестър Юнайтед представлява голяма мотивация както за мен, така и за моите момчета”, започна специалистът.

„Ще трябва да преборим с таланта на този тим. Очаквам състезателите ми да играят на 100% от възможностите си и да разкрият зрелостта, която показват в последните няколко седмици”, продължи той.

„Надявам се, че ще се справим много добре, за да изтрием спомена от онова 1:7, което все още тегне над играчите и над феновете на Рома”, добави Спалети.

„Ако погледнем към тима на Юнайтед – там няма нито е слабо място. Въпреки отсъствието на някои от основните им състезатели, отборът няма да представлява по-малка заплаха за нас. Ние обаче ще сме готови”, закани се треньорът на италианския гранд.

Уейн Рууни ще бъде капитан на „червените дяволи” утре, като според Спалети той ще представлява най-голямата заплаха за неговия отбор.

„Рууни е завършен играч. Той е изключително опасен в наказателното поле, като освен това влияе на цялостната игра на Манчестър. Той е един от най-добрите играчи в света на поста си”, завърши наставникът на Рома.